Monitorul de Vaslui

Editia: Nr.11, 17-05-2005

Cauta stire in:
editia de azi arhiva
Prima pagina
Local
Politica
Sport
Diverse
Actualitate
Forum
Publicitate
Abonamente
Redactia


 

Curs valutar BNR
04-05-2024
 

Aboneaza-te la newsletter-ul Monitorul de Vaslui.

 Abonare
 Dezabonare
 

 

 6/49 Website offline
 Noroc 2696651
 

 

 
 
 
 

Gigi Becali in exclusivitate pentru Influent
 
Autor: Calin CAMPEAN     Trimite prin email aceasta stire  Tipareste aceasta stire  Adauga la favorite aceasta stire

       Familia, România si clubul Steaua sunt prioritatile celui mai important investitor din fotbalul românesc. Unii vad în el salvatorul Stelei si îl apreciaza pentru aceasta, altii îl dispretuiesc, considerându-l un mic dictator. Totusi, având în vedere ca si-a construit imperiul în spirit occidental, metodele prin care a facut-o fiind pur capitaliste este putin probabil ca acesta sa devina un dictator, cu toate ca are unele înclinatii totalitariste.
       Considerându-l un Abramovici al României, fanii viseaza la un parcurs memorabil al Stelei în Liga Campionilor, în timp ce suporterii rivalelor îl considera un „cioban“. Nu-l încânta însa comparatia cu Abramovici sau orice alt finantator, afirmând simplu: „Eu sunt Gigi Becali“.
       Familia este singurul subiect despre care nu discuta prea mult, spunând despre aceasta ca „este sfânta“ si prefera sa o pastreze pentru sine. Familia este sanctuarul sau, locul unde îsi da masca jos spalându-si toate pa- catele de peste zi doar cu un zâmbet adresat membrilor acesteia. În sânul familie se transforma, devenind din afaceristul sau politicianul care-i domina caracterul pe tot parcursul zilei, întru-un tata si sot iubitor.
       România este tara în care a cunoscut împlinirea financiara, fiind martora ascensiunii sale în topul celor mai înstariti români. Este tara pe care vrea sa o conduca, ambitiile sale politice nefiind întrecute nici macar de ambitiile sportive. Esecul din alegeri parca l-a destabilizat putin, dar el afirma ca nu dezarmeaza atât de usor.
       Steaua este unealta fulminantei ascensiuni de imagine pe care Becali a cunoscut-o în ultimii ani, fiind totodata rampa sa de lansare în politica. Datoreaza mult Stelei, mai mult decât îi datoreaza aceasta lui, chiar daca a investit sume importante în constructia si mentinerea unei echipe de top.
       Amabilitatea excesiva nu-l caracterizeaza, îi place sa spuna lucrurilor pe nume chiar daca acest lucru îl poarta spre „razboaie“ care nu-l reprezinta sau nu-i aduc nici un beneficiu, fiind, cum îi place sa-si spuna, un „razboinic“. A avut însa amabilitatea sa acorde un interviu în exclusivitate pentru saptamânalul „Influent“.
      
       „Avem 90% sanse la câstigarea campionatului“
      
       Domnule Becali, din prisma ultimelor rezultate în campionat, câte sanse credeti ca mai are clubul dumneavoastra la titlu?
       Gigi Becali: sanse avem 80%. Noi avem în ultimele 5 etape patru meciuri acasa si unul în deplasare, la Brasov cu o echipa ca si retrogradata. Spun ca avem 4 meciuri acasa deoarece la cel cu National ne vom simti ca acasa. Batem Clujul, Bacaul, cu Brasov în deplasare pentru ca ei sunt ca si retrogradat i, si Poli Timisoara ultima etapa. Chiar daca Dinamo câstiga pe linie la fel vom face si noi. Am gresit, sigur avem 90% sanse la titlu.
      
       Ce va face sa fiti atât de sigur? Steaua a întâmpinat unele dificultati în acest retur.
       Gigi Becali: Steaua este o echipa puternica si în plus contracandidatele noastre au de jucat un meci direct. Una din ele trebuie sa piarda, nu? si noi avem voie sa ne mai împiedica odata, pâna sa ne ajunga ele din urma. Adica putem sa facem un pas strâmb, nu suntem sub asa mare presiune, pe când ei daca fac un pas gresit, gata, s-au dus.
      
       Cine credeti ca va câstiga lupta directa dintre cele doua contracandidate la titlu?
       Gigi Becali: Eu nu va spun cine va câstiga. Va spun în schimb ca as dori ca meciul sa se termine egal. Un egal ar fi perfect pentru noi si ar distanta ambele urmaritoare de locul 1. „Antrenorul propune dar decizia finala este a mea. Becali face cum îi place si asa va face o viata întreaga”
      
       În eventualitatea ocuparii primului locul la finele sezonului, cum planuiti sa întariti echipa pentru accederea în Liga Campionilor?
       Gigi Becali:
Nu am acum în cap nici un transfer. si chiar daca as avea nu v-as spune. Dati la ziar si se încurca afacerea.
      
       În vara, cine va hotarî noile achizitii, dumneavoastra, presedintele Stoica sau antrenorul?
       Gigi Becali: Deciziile le voi lua eu. Antrenorul propune, vedem care sunt posibilitatile financiare, dar hotarârea finala eu o iau. Chiar daca sunt unii care vor sa fac cum vor ei, chiar daca presa vrea sa fac cum spuneti voi, chiar daca oricine îmi spune ce sa fac, Becali face numai cum îi place si asa va face o viata întreaga.
      
       Neaga a declarat ca daca ramânea în Ghencea titlu era deja în vitrina Stelei.
       Gigi Becali: Hai ca nu stau eu sa vorbesc acum de Rica Neaga. Eu sunt ditamai patronul Stelei, cum sa îmi dau eu cu parerea despre declaratiile unui fotbalist. Nu ma intereseaza.
      
       Despre procesul de calomnie intentat de Radu Berceanu, ce ne puteti spune?
       Gigi Becali: Eu am spus ce am spus la începutul lui 2004. Daca acum au început, treaba lor.
      
       Încercati sa va împacati cu dânsul?
       Gigi Becali: Ce sa ma împac? Cum sa ma împac cu Berceanu? Da, când ne întâlnim o sa ne strângem mâna, asa ma împac cu el.
      
       Berceanu a spus ca-si retrage plângerea doar daca îi veti cere scuze public pe un post national de televiziune la o ora de maxima audienta.
       Gigi Becali: Sa astepte el mult si bine sa apar eu la televiziune sa-mi cer scuze. Îi strâng mâna dar de ce sa-i cer scuze? Am spus ceva gresit? Eu nu spun orice fara sa stiu sigur, fara sa am unele informatii.

Monitorul de Vaslui - Administratie
Administratie
Rasturnari de situatie în cazul autostrazii Bucuresti–Brasov–Bors Rasturnari de situatie în cazul autostrazii Bucuresti–Brasov–Bors   Angajam recuperatori fiscali Angajam recuperatori fiscali   Sulfina Barbu acuza! Sulfina Barbu acuza!   Amenzi de milioane de euro pentru farâmarea mediului Amenzi de milioane de euro pentru farâmarea mediului   
Monitorul de Vaslui - Politica
Politica
Criza de identitate politica Criza de identitate politica   Saptamana pe scurt Saptamana pe scurt   Politica în doua cuvinte Politica în doua cuvinte   Guvernul îsi pune pielea la saramura Guvernul îsi pune pielea la saramura   Articole surpriza Articole surpriza   „Piedica“ PSD „Piedica“ PSD   CNSAS preia cu viteza „pe loc” dosarele pe care SRI le „preda accelerat” CNSAS preia cu viteza „pe loc” dosarele pe care SRI le „preda accelerat”   Basescu amana anticipatele dar nu renunta la ele Basescu amana anticipatele dar nu renunta la ele   Parlamentul cere demisia sefilor SRR si SRTv Parlamentul cere demisia sefilor SRR si SRTv   Codul Penal ofera libertatea infractorilor bogati Codul Penal ofera libertatea infractorilor bogati   Democratii îl vad pe Videanu viitor lider PD Democratii îl vad pe Videanu viitor lider PD   Basescu vrea partid „viu“ Basescu vrea partid „viu“   Iliescu rupe PSD Iliescu rupe PSD   Victor Ponta: “La Congresul PSD ar fi trebuit sa intru în turul doi” Victor Ponta: “La Congresul PSD ar fi trebuit sa intru în turul doi”   ZOO-Politica ZOO-Politica   
Monitorul de Vaslui - Sport
Sport
Gigi Becali in exclusivitate pentru Influent Gigi Becali in exclusivitate pentru Influent   Si femeile joaca fotbal adevarat! Si femeile joaca fotbal adevarat!   Stelea a muscat din „marul discordiei“ Stelea a muscat din „marul discordiei“   Comentarii Dinamo, Farul Constanta Comentarii Dinamo, Farul Constanta   
Monitorul de Vaslui - Diverse
Diverse
Românii pot dormi linistiti. Nu vom avea cutremure!?! Românii pot dormi linistiti. Nu vom avea cutremure!?!   Evadeaza din cotidian: Escape Internet Cafe Evadeaza din cotidian: Escape Internet Cafe   BANATTIKA - Partenerul ideal pentru o relatie de afaceri BANATTIKA - Partenerul ideal pentru o relatie de afaceri   Predealul istoric Predealul istoric   Vila Select Vila Select   Barbatii din viata Danielei Gyorfi Barbatii din viata Danielei Gyorfi   Nicola… povestea succesului Nicola… povestea succesului   Nadine... între curaj si ideal Nadine... între curaj si ideal   România la Cannes 2005 România la Cannes 2005   Oferte avantajoase pe litoralul romanesc Oferte avantajoase pe litoralul romanesc   Melodie pentru chelia lui Basescu Melodie pentru chelia lui Basescu   Hotel Orizont, Predeal Hotel Orizont, Predeal   
Monitorul de Vaslui - Ancheta
Ancheta
Delfinul sau dorinta de a te imbogati peste noapte Delfinul sau dorinta de a te imbogati peste noapte   Academician, Doctor... Analfabet Academician, Doctor... Analfabet   Piata neagra a craniilor studentesti Piata neagra a craniilor studentesti   În Bucur Obor sobolanii se plimba nestingheriti În Bucur Obor sobolanii se plimba nestingheriti   Elevi supradotati într-o tara a nepasarii Elevi supradotati într-o tara a nepasarii   
Monitorul de Vaslui - Sanatate
Sanatate
Ion Iliescu: probleme cu sanatatea Ion Iliescu: probleme cu sanatatea   Spitalele din România nu mai primesc medicamente Spitalele din România nu mai primesc medicamente   Piramida alimentatiei sanatoase, importanta cerealelor Piramida alimentatiei sanatoase, importanta cerealelor   
Copyright 2005 S.C. IRIS COMPANY S.A. Termeni si conditii de utilizare.
WebDesign - Silviu Iovan