Si femeile joaca fotbal adevarat!
 
Autor: Pavel LAVINIA     Trimite prin email aceasta stire  Tipareste aceasta stire  Adauga la favorite aceasta stire

       Într-o atmosfera linistita si în fata a 50 de spectatori, s-a desfasurat pe stadionul Universitat ii „Spiru Haret” (fost IMGB) finala Cupei României la fotbal feminin dintre echipa „Clujana” Cluj si cea din Bucuresti „Smart Sport”.
       Dupa un meci aprig disputat si cu nenumarate faze de poarta, fetele aratând ca stiu sa joace la fel de bine ca si barbatii, clujencele au câstigat cu 2-1 (2-1).
       Trebuie apreciata organizarea impecabila a meciului, gazonul pe care s-a jucat prezentându- se în conditii excelente.
       Spectatorii, majoritatea prietenii si rudele jucatoarelor, au avut ce admira la acest meci: executii tehnice remarcabile, daruire si dorinta de victorie din partea ambelor echipe. Mai trebuie spus ca faza meciului a fost o lovitura libera de la aproximativ 40 metri, executata de capitanul echipei CS Smart Sport, mingea lovind puternic transversala.
       În semifinalele competitiei, Clujana a trecut de Pandurii Târgu Jiu cu scorul de 7-0, în timp ce Smart Sport Bucuresti le-a învins cu 2-0 pe juca- toarele de la CSS Târgoviste. Cea de-a doua editie a competit iei a strâns la start zece formatii: sase înscrise în campionatul national (CFF Clujana Cluj, Smart Sport Bucuresti, Pandurii Tg. Jiu, SN Constanta, Motorul Oradea, CSS Târgoviste), precum si patru echipe neafiliate la FRF, formate exclusiv din jucatoare nelegitimate (CN Spiru Haret Tg. Jiu, Lotus Oltenia, SN Constanta – junioare, Proterm Cluj). (Catalin Fainisi)
       Zece echipe din tara si-au anuntat participarea la a doua editie a Cupei României la fotbal feminin, organizata de Comisia de fotbal feminin din cadrul FRF, cu sprijinul CS Smart Fotbal. La editia din acest an vor participa sase echipe înscrise în campionatul national (CFF Clujana Cluj, Smart Sport Bucuresti, Pandurii Tg. Jiu, SN Constanta, Motorul Oradea, CSS Târgoviste), precum si echipe neafiliate la FRF, formate exclusiv din jucatoare nelegitimate (CN Spiru Haret Tg. Jiu, Lotus Oltenia, SN Constanta - junioare, Proterm Cluj).
      
       Una dintre jucatoarele de baza ale echipei bucurestene CS Smart Sport, Hamzu Elena (fundas central), ne-a acordat un scurt interviu:
      
       Reporter: Ce lipseste fotbalului românesc?
       Elena: Nu este mediatizat, lumea nu stie de existent a lui…
      
       Reporter: Daca ar veni mai multi spectatori, s-ar schimba (îmbunatati) jocul vostru?
       Elena: Probabil, am avea încurajari din spate. Ar fi mai bine. În general vin doar rudele si prietenii.
      
       Reporter : Cum este arbitrajul?
       Elena: Este bun! Cel putin noi suntem multumite. Au arbitrat conform regulamentului. Nimic de reprosat!
      
       Reporter: În repriza a IIa doar v-ati aparat, desi scorul era în defavoarea voastra. De ce nu v-ati lansat în atac?
       Elena: Am fost si obosite, ritmul meciului a fost foarte intens. Desi am pierdut, suntem multumite de jocul nostru. Am vrut sa pastram rezultatul de la pauza. În meciurile anterioare echipa clujana ne învingea la 5 goluri chiar si la 11, asa ca …este un progres pentru noi si îi multumim domnului antrenor Marinescu.

Tipareste aceasta stire