Evadeaza din cotidian: Escape Internet Cafe
 
Autor:     Trimite prin email aceasta stire  Tipareste aceasta stire  Adauga la favorite aceasta stire

      Este o sala mica, cocheta si, ce e mai important, curata. Pe patroni îi cunoas tem de câtiva ani. Sunt si patroni si angajati. Sunt si frati: Gabi si Sile! Ambii studenti (Gaby la cea de-a doua facultate). Au riscat si au investit banii în cinsprezece computere. Au împrumutat din banca, i-au ajutat si parintii...
       Au deschis sala în decembrie anul trecut. Investitia initiala a fost de 20.000 euro. Aproape o saptamâna, au stat aproape singuri în sala. Credeau ca nu vor avea clienti. Nu câstiga mult, având în vedere costurile: curent electric (peste 5 milioane lunar), providerul de internet, apa, încalzire, angajati. Cheltuielie lunare se ridica la 1200 euro. Dar este doar inceputul si sunt încrezatori.
       Mai au înca datorii la banca. Au schimbat providerii de câteva ori. „Nu erau seriosi si clientii paraseau sala”. Nu au înca bani sa cumpere suficiente jocuri. „Licentele ne omoara”, îmi spune Sile. Sunt atât de scumpe, încât, de multe ori, îti vine sa renunti.
       Computerele sunt însa performante. 512 RAM, iar placa video de 128 RAM. Monitoare mari de 19 inch. Clientii lor? „Sunt diversi, sala e noua si nu are înca o clientela formata. În general, dupa ore, mai vin copii de la Liceul Xenopol de alaturi.
       Pentru a multumi clientii, au adaugat câteva servicii: printare, scanare, webcam. Preturile sunt identice cu cele din zona. Dar, ceea ce este mai important, banii încasati pentru scanare sau printare le revin angajatilor.
       „Interesul nostru este acela ca un client sa plece multumit”, spune Gaby, „nu sunt sume mari pe care le pierdem, si, daca nu pot sa dau salarii mari angajat ilor, prefer ca micile sume încasate sa le revina lor.” Angajati fideli, care sa doreasca o dezvoltare a firmei, este ceea ce cauta. Intentioneaza sa mai achizitioneze câteva computere second-hand. „Doar pentru internet, fara jocuri.”
       Ce jocuri se joaca Pai, nelipsitul CounterStrike, Lineage2, Mudex si batrânul Starcraft.
       Daca ai chef sa pierzi câteva ore pe net, mergi lânga Foisorul de Foc, pe strada Stefan Mihaileanu, Ia o cafea sau un suc, si aseaza-te la un computer. O sa îti placa.

Tipareste aceasta stire