Victor Ponta: “La Congresul PSD ar fi trebuit sa intru în turul doi”
 
Autor:     Trimite prin email aceasta stire  Tipareste aceasta stire  Adauga la favorite aceasta stire

      Presedintele Organizatiei de Tineret a PSD, Victor Ponta vorbeste despre Congresul PSD din aprilie, despre noul presedinte PSD Mircea Geoana, dar si despre situatia politica a lui Ion Iliescu. Tânarul social-democrat recunoaste problemele cu care se confrunta partidul la ora actuala, dar nu poate ramâne indiferent la schimbarile pozitive din cadrul partidului.
      
       Domnule Ponta, putem spune ca PSD a întinerit în urma Congresului din aprilie?
       Nu. Da, de fapt, da…dar nu foarte mult. Cel putin nu atât de mult pe cât s-ar crede. Desigur, venirea lui Mircea Geoana în fruntea partidului social-democrat este un fapt pozitiv. Domnul Geoana este mai tânar decât domnul Iliescu, daca la asta va referiti. Sunt multe persoane în partid cu vârsta mai mare de 50 de ani, sunt însa si persoane tinere..
      
       Cum comentati reactia lui Ion Iliescu atunci când a aflat ca nu el va fi presedintele PSD?
       Foarte mult zvon, foarte multe persoane îsi exprima parerile, din presa aflu tot felul de speculatii. Mie nu mi s-a parut ceva nefiresc. Se vehicula plecarea lui Ion Iliescu din partid, însa eu nu am auzit despre asa ceva din partea domniei sale. Eu unul nu pun accent pe declaratiile din timpul Congresului, ci astept sa aud ce are de declarat de acum înainte, astept pozitia pe care o va adopta în viitor.
      
       „Nu voi mai candida la alegerile din cadrul TSD”
       Vicepr e s edintele TSD Bucuresti, Catalin Stochita, a cerut demisia dumneavoastra din fruntea Organizatiei de Tineret a PSD. Cum comentati acuzele sale legate de presupusele deservicii pe care le-ati adus Organizat iei de Tineret?
       Domnul Stochita poate sa ceara ce vrea. Eu nu sunt dispus sa ascult ce zice acest domn. În plus, din câte stiu eu, domnul Stochita este finul domnului Vanghelie, deci ce as putea… Oricum domnul Stochita trebuie sa stea linistit pentru ca nu îmi voi da demisia la cererea dumnealui, iar la alegerile urmatoare din cadrul tineretului social-democrat eu oricum nu voi mai candida.
      
       A fost influentat în vreun fel votul Congresului PSD?
       Da! Desigur eu acum nu contest rezultatul alegerilor, însa acest Congres…în mod sigur se putea realiza mult mai bine. Faptul ca am votat tocmai la 12 noaptea, în conditiile în care era programat pentru dupa-amiaza… În loc sa existe un Congres asa cum ni l-am dorit initial, care sa se desfasoare civilizat, noi ne-am îmbrâncit si ne-am calcat în picioare. Ceea ce este cu adeva rat important pentru mine este faptul ca nu a mai existat cel deal doilea tur al alegerilor. Cum vam spus, eu nu contest rezultatul alegerilor si nici nu spun ca as fi câstigat daca intram în turul doi. Asta este. Am pierdut, dar, oricum, diferenta între mine si Miron Mitrea era totusi una destul de mica, iar turul doi cred ca era un drept care mi se cuvenea. Era dreptul meu!
      
       Alegerile din filialele PSD din tara pot fi caracterizate prin sloganul “La vremuri noi, tot noi!” Nu prea au existat schimba ri majore la nivel de filiale…
       Da, într-adevar! E chestiune de vot. Situatia se poate schimba prin vot, iar eu chiar cred în vot.
      
       Ati confirmat public stenogramele care au determinat mai multi colegi din PSD sa treaca pe la PNA. Va sus- tineti afirma- tiile? Sunt acele stenograme reale?
       Da, cu siguranta îmi sustin afirmatiile!
      
       Exista voci care sustin ca doamna Dorina Mihailescu este persoana care a sustras acele stenograme. Ce parere aveti?
       Nu stiu.
      
       Are nevoie partidul socialdemocrat de o schimbare majora
       Absolut, astfel de schimari sunt mai mult decât necesare. Dupa cum am mai spus, alegerea lui Geoana este un pas înainte. Trebuie sa facem ceva pentru a scapa de eticheta nefavorabila pe care o are partidul nostru. Avem probleme, dar se pot repara. Problemele partidului socialdemocrat sunt foarte multe. Imaginea de conservatori, de corupti…ce sa mai, problemele noastre sunt foarte multe.
      
       Scandalul cu Marian Vanghelie…
       Haideti sa va spun ceva. Eu nu am nici un scandal cu nimeni. Daca domnul Vanghelie are scandaluri, este treaba dumnealui. Le rezolva…nu-i treaba mea. Eu nu am scandaluri cu nimeni. Sa fim seriosi...!

Tipareste aceasta stire