Iliescu rupe PSD
 
Autor: Cristina IONESCU     Trimite prin email aceasta stire  Tipareste aceasta stire  Adauga la favorite aceasta stire

      PSD este în pericol de scindare. Fostul presedinte, Ion Iliescu, înfrantul ultimului vot al partidului, se gandeste sa-i paraseasca pe vechii sai colegi pentru a înfiinta o formatiune în care postul de lider sa fie sigur. Aceasta este o varianta a miscarilor actuale din PSD. Exista însa posibilitatea ca zumzetul ce se aude din spatele usilor pesediste sa anunte lupta pentru putere. Surse din PSD neau confirmat un singur lucru, oamenii lui Iliescu organizeaza mis- cari de trupe. Unii demisioneaza, vezi Ioan Talpes, iar pe altii îi bate gandul sa se retraga din functii importante. Sunt peste trei sapta- mani de cand Adrian Nastase este presedintele executiv al PSD. Din punctul sau de vedere, Congresul PSD a fost similar „felului în care s-a petrecut Revolutia din 1989”. Nastase îsi aminteste si de termenul „tovaras”, folosit de Iliescu la adresa unor „oameni care aveau un anumit complex al cripto-comunismului care fusese inoculat ani de zile”. Problema este ca, în cazul în care Iliescu va decide înfiintarea unui nou partid, acest lucru va duce la ruperea în doua a PSD. Liderii PSD sunt de parere ca Iliescu are pregatita o strategie prin care va reveni la conducerea partidului, ori el, ori acolitii sai.
       Epoca Ion Iliescu s-a încheiat. Va pleca sau nu Ion Iliescu din PSD? Este o întrebare la care nimeni nu stie înca raspunsul. Doar sursele din PSD sustin ca Iliescu se pregateste sa moseasca un nou partid si ca fostul presedinte îsi pregateste cu o rabdare diabolica retragerea. Pe Iliescu îl vor urma prea multi lideri important i. În cadrul Consiliului National al PSD, fostul presedinte a tinut un discurs la finalul caruia a spus: "Ma voi gândi daca ramân membru de partid". Iliescu a avut un discurs greoi si nu a uitat sa le vorbeasca celor din sala ca odinioara. El a marturisit ca nu se mai regaseste alaturi de actuala echipa de conducere a PSD.
       Asa cum povesteau sursele pentru ziarul nostru, Ion Iliescu va parasi barca pesedista. Pentru moment, a refuzat functia de lider al grupului PSD din Senat si a demisionat din toate functiile de conducere ale partidului. Este simplu membru.
       În urma votului, noul presedinte al Consiliului National al PSD este Dan Mircea Popescu. Trezorier a ramas Aristide Roibu. Cristian Diaconescu, a fost ales presedinte al Comisiei Nationale pentru Arbitraj si Integritate Morala a PSD. Functia de prim-vicepre- sedinte al acestei Comisii va fi de- tinuta de catre senatorul Antonie Iorgovan, în timp ce vicepresedinti ai Comisiei sunt Ion Honcescu, Doru Giugulea si Ghiorghi Prisacaru. Tot în urma votului a fost ales în functia de presedinte al Comisiei Nationale de Control Financiar a PSD Gabriel Burlacu. Atâta vreme cât Ion Iliescu nu este multumit, stabilitatea si unitatea partidului sunt puse în pericol.

Tipareste aceasta stire