Saptamana pe scurt
 
Autor: Mircea KRISTIAN     Trimite prin email aceasta stire  Tipareste aceasta stire  Adauga la favorite aceasta stire

      Începutul saptamânii care a trecut a fost marcat de duelul în declarat ii dintre Calin Popescu Tariceanu si Mircea Geoana, pe tema conditiilor de eliberare a celor trei jurnalisti rapiti în Irak. Prim ministrul nu a confirmat afirmatiile sefului PSD, care spusese ca rapitorii au cerut o anumita suma de bani în schimbul eliberarii ostaticilor. O alta afirmatie a lui Tariceanu venea din sfera economicului. „Vom anula contractele cu Bechtel, Vinci, Strabag si EADS”. La rândul sau, Adrian Severin atragea atentia ca evolutia UE, este pusa în pericol, daca nu dezvolta relatiile cu tarile extracomunitare, facând aluzie la potentialul economic al tarilor intrate mai târziu în Uniune sau în curs de aderare.
       Acontinuat cu intrarea în scena a ministrului Sanatatii, Mircea Cinteza, ca reactie a sistarii furniza rii de materiale sanitare a Asocia- tiei Furnizorilor de Produse Medicale. Primul impuls al domniei sale a fost de promite destituirea sefilor spitalelor care nu-si achita datoriile. În aceeasi zi, deputatii PSD au încercat din rasputeri sa amâne, prin toate mijloacele posibile votarea textului ordonantei privind declaratiile de avere, dar - în cele din urma - reprezentantii coalitiei au adoptat, pe articole, varianta Guvernului.
       Apele au început sa se agite, saptamâna trecuta, în PD când vicepresedintele democrat Adriean Videanu a anuntat ca va candida la presedintia partidului cu o motiune de centru. Replica a venit din partea lui Sorin Frunzaverde, care si-a anuntat si el candidatura, dar cu o motiune populara. si daca la PD apele înca au stat destul de frumusel la locul lor, în PSD s-a stârnit furtuna ce avea sa culmineze a doua zi, la Consiliul National al partidului. Pesedistii au încercat chiar modificarea statutului pentru a-l «unge» pe Iliescu presedinte de onoare. Însa acesta i-a lasat în coada de peste. În discursul sau, fostul presedinte a atacat dur conducerea validata de ultimul congres al partidului, declarând ca nu se mai rega- seste alaturi de aceasta echipa si ca se va gândi daca mai ramâne membru de partid. El i-a acuzat pe actualii conducatori ai PSD de devia- tionism de la doctrina social-democrata si de faptul ca, prin masina- tiuni si negocieri subterane, au orchestrat îndepartarea sa de la conducerea partidului. Iliescu a sus- tinut ca nu mai este interesat de nici o functie. Amin!

Tipareste aceasta stire